Bostadsrättens indirekta nettoskuld
Du som är medlem kan se det inspelade webinariet om bostadsrättens indirekta nettoskuld.
Branschen förändras ständigt och kompetensutveckling är avgörande för att förbli framgångsrik samt att säkerställa kvaliteten i fastighetsmäklartjänsten. Mäklarsamfundet erbjuder därför kurser och fortbildning i olika former för att alla ska hitta något som passar. Det finns öppna kurser som anordnas i Mäklarsamfundets lokaler i Stockholm, kurser i samarbete med Mäklarsamfundets kretsar ute i landet, skräddarsydda utbildningar där Mäklarsamfundet kommer ut till enskilda mäklarkontor, och sist men inte minst webbaserade kurser som är tillgängliga för alla oavsett geografisk hemvist.
Kursen visar både teoretiskt och praktiskt på faktorer som bestämmer värdet på lantbruksfastigheter.
Kursen behandlar fastighetsbildning främst med hänsyn till jord- och skogsbruksfastigheter såsom avstyckning, fastighetsreglering, samfälligheter, servitut. Därutöver frågor beträffande arrende, jakträtter och övriga nyttjanderätter.
Du får grundläggande kunskaper och en god insikt i vad det innebär att äga och förvalta skog med den gröna skogsbruksplanen som utgångspunkt.
Kursen avser att, genom föreläsningar och diskussioner belysa viktiga juridiska aspekter vid förmedling av kommersiella fastigheter med lagstiftning kring kommersiell hyresrätt som huvudsaklig utgångspunkt.
Kursen behandlar de grunder för redovisning, räkenskapsanalys, beskattningsfrågor och moms som rör kommersiella fastigheter.
Kursen syftar till att ge insikt i fastighetsekonomiska begrepp, värdeteorier och tillämpade värderingsmetoder, hyres- och fastighetsmarknadsanalyser samt tolkning och utvärdering av värdeutlåtanden.
Mäklarsamfundets utbildning till kvalificerad fastighetsmäklarassistent ger dig kunskap om vad som ingår i fastighetsmäklarens roll och de olika delarna i förmedlingsprocessen. Fastighetsmäklarassistenten är mäklarens högra hand och kan bl a ta hand om administrativa och praktiska rutiner på ett fastighetsmäklarföretag.
Seminarierna och föreläsningarna hålls av några av branschens främsta aktörer.
Ett uppskattat och lite annorlunda utbildningskoncept som innebär att en av Mäklarsamfundets jurister kommer till ert kontor där ni får senaste nytt inom juridiken och får möjlighet att ”bolla” de frågor ni brukar diskutera men inte alltid har svaren på. Ett informellt samtal runt fikabordet där det är ni som till stor del styr innehållet.
Kontakta Anna From på Mäklarsamfundet: anna.from@maklarsamfundet.se
Mäklarsamfundet erbjuder kurser speciellt inriktade för dig som är fastighetsmäklare eller fastighetsmäklarassistent. Utbudet varierar efter efterfråga och aktualitet. Föreläsarna är främst våra egna jurister samt annan inhyrd specialistkompetens.
Mäklarsamfundets representanter besöker varje år landets högskolor för att träffa fastighetsmäklarstudenter. Vi berättar om vad Mäklarsamfundet gör och på vilket sätt ett medlemskap kan underlätta vardagen för de blivande fastighetsmäklarna.
För att bli fastighetsmäklare måste du läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor.
Tredje upplagan av vår handledande litteratur för fastighetsmäklare, ”Fastighetsmäklaren & juridiken”, finns att köpa i Jure bokhandels webbshop.