
Bostadsrättens indirekta nettoskuld
Du som är medlem kan se det inspelade webinariet om bostadsrättens indirekta nettoskuld.
Du som är medlem kan se det inspelade webinariet om bostadsrättens indirekta nettoskuld.
Aldrig tidigare har den svenska bostadsmarknaden varit mer aktuell än nu. Svenskarna säljer, köper och flyttar som aldrig förr. Att hitta sitt nya hem är en spännande resa – men också en stor utmaning. För de allra flesta är ju bostadsaffären det största privatekonomiska beslut man gör i livet.
Det är bakgrunden till nya boken “Till Salu”, utgiven av förlaget Max Ström (en del av Bonnierförlagen). Här har journalisten och författaren Annica Triberg samlat allt man behöver veta inför ett köp eller en försäljning av en bostad. Boken är alltså snarare två böcker i en: en del som riktar sig till bostadsköpare, och en del som riktar sig till bostadssäljare.
“Rolig och enkel att ta till sig”
I boken delar fastighetsmäklare, ekonomer och jurister med sig av sina erfarenheter och ger kloka och ibland oväntade råd för att bostadsköpare och säljare ska känna sig mer pålästa och trygga inför affären de står inför.
Vill du kunna ge bort “Till Salu” till kunder, eller kanske ha några exemplar på kontoret? Som fastighetsmäklare erbjuds du att target köpa boken hos Adlibris till ett rabatterat pris. Klicka på länken: www.adlibris.com/se/kampanj/till-salu
– Det är mycket man ska känna till som privatperson inför en bostadsaffär. Boken Till Salu fyller ett tomrum på marknaden, det finns inget idag som samlar det du behöver tänka på inför en bostadsaffär på ett och samma ställe, säger Staffan Tell som är PR-chef på Hemnet och har varit med och arbetat med boken tillsammans med författaren och expertråd.
– Vi vill gärna vara med och bidra till en mer informerad marknad och blev glada när vi blev tillfrågade om att vara med och förverkliga visionen om en handbok om bostadsmarknaden, vi tror att bättre informerade konsumenter kan leda till bättre bostadsaffärer för alla. Dessutom är boken rolig och enkel att ta till sig, fortsätter Staffan Tell.
/ Juridik 23 februari 2023 I samband med att en fastighet eller bostadsrätt överlåts kan ett samtycke krävas från säljarens make/-a eller sambo. Huruvida ett samtycke krävs beror till…
/ Konsument 5 oktober 2022 Efter pandemins prisrally har bostadspriserna fallit tillbaka en tid. Många undrar hur det påverkar dem och hur de ska tänka för att förverkliga sin…
/ Konsument 5 oktober 2022 När priserna sjunker kan det vara svårt att veta hur man ska tänka som köpare. Med den här checklistan blir du bättre förberedd för att förverkliga din…
/ Konsument 5 oktober 2022 Den senaste tiden har bostadspriserna fallit i stora delar av landet. Många som står inför ett bostadsbyte känner oro. Hur ska man tänka och agera i nuläget?
/ Press/Opinion 21 mars 2019 Vi har så sakta börjat vänja oss vid en lugnare marknad utan dramatiska prisrörelser. Snart drar fritidshusmarknaden igång på allvar. Vilka trender och…
/ Bransch 7 mars 2019 Förslagen från utredningen om stärkt konsumentskydd på bostadsrättsmarknaden har lagts i malpåse. I väntan på lagstiftaren går istället flera branschaktörer…
/ Press/Opinion 7 februari 2019 I förra nyhetsbrevet tipsade Mäklarsamfundets kundvägledare om vad du som mäklare ska tänka på när det gäller köparens finansiering vid förmedling i små…
/ Konsument 8 februari 2018 Majoriteten av svenskarna tror att homestyling höjer slutpriset med 5 procent eller mer vid en bostadsförsäljning, visar en ny Sifo-undersökning som gjorts på…
/ Bransch 7 december 2017 Under de senaste åren har bostadspriserna stigit och många säljare har kunnat räkna hem en vinst på försäljningen. Men vad händer om man måste sälja sin…
/ Konsument 2 mars 2017 Idag den 2 mars är det premiär för andra säsongen av Konsumentkollen. Under våren kommer Mäklarsamfundets kundombudsman Magnus Bäckström fortsätta att ge tips…
/ Juridik 16 februari 2017 Som mäklare ska man bistå köpare och säljare med råd och upplysningar i diverse olika situationer. Exempelvis får mäklaren ge säljaren råd vid valet av…
/ Konsument 16 april 2015 I Sverige får cirka 1,2 miljoner permanentboende och ungefär lika många fritidsboende sitt dricksvatten från egna brunnar. Livsmedelsverket har tagit fram två…
/ Bransch 5 mars 2015 Förorenade fastigheter eller områden kan innebära miljö- och hälsorisker, men också ansvar och kostnader. Vad har fastighetsmäklaren för ansvar vid förmedling…