Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 22 augusti 2024

Mäklarpanelen om drömförmedlingen

Vem är egentligen en fastighetsmäklares absoluta drömkund? Den här veckan får mäklarpanelen, bestående av Erika Aspenberg, Guy Wallster och Jennie Bråthén, svara på vem – levande eller ej – de helst hade sålt en fastighet åt och varför.

Erika Aspenberg 

Sara Wimmerkrantz. Inte alls för bostadens skull, utan för att få diskutera med henne. Hon är en intressant person med sitt stora fokus på miljö, klimat och barnens skärmtid. Hon är också en förespråkare för och inspiratör inom slow fashion och en skarp investerare, en av drakarna i Draknästet samt dessutom fyrabarnsmamma med ett galet driv. 

Hon inspirerar mig – framför allt för att hon är så vettig och jordnära med familjen i fokus, samtidigt som hon är en framgångsrik kvinnlig entreprenör. Jag har bytt några meningar med henne i en hiss på NK och hon kändes äkta och genuin – det hade varit väldigt givande! 
 

Guy Wallster 

Jag hade velat förmedla mitt gamla föräldrahem i Danderyd – men då precis som det såg ut när jag bodde där, med alla möbler, mina idolaffischer på väggarna i mitt rum och så vidare. Min far var byggmästare och hade uppfört villan till sig själv och familjen och jag har goda minnen från min uppväxt där. Det skulle vara kul att komma tillbaka till den och se fastigheten igen, samt se hur marknaden hade reagerat på den. Annars skulle så klart Drottningholms slott vara en fjäder i hatten och det vore häftigt att ha kungen som uppdragsgivare. 
 

Jennie Bråthén 

Selma Lagerlöf. Hon var en fantastiskt intressant och modig person som ifrågasatte normer, gjorde en imponerande litterär resa och levde under en, vad jag anser var, väldigt spännande tid i Sveriges och Europas historia. Hennes liv började och slutade på gården Mårbacka i Värmland och det hade varit intressant att vandra runt med henne på en modern gård idag. Hon föddes 127 år innan mig – vilken dialog det skulle kunna ha blivit! 

Skapad 22 augusti 2024
Uppdaterad 22 augusti 2024
Medlem