Mäklarpanelen
Nyhet Medlem 3 september 2024

Mäklarpanelens prognos om marknaden framöver

Den nya mäklarpanelen, bestående av Ulrika Hjort, Bo Collryd och Tina Engström, berättar om deras tankar kring marknaden under hösten och vintern 2024. Vi får höra prognoser som sträcker sig från en fortsatt försiktig marknad, till ett hektiskt halvår.

Ulrika Hjort 

Jag tror att den kommer vara fortsatt försiktig, det krävs en lägre ränta och en annan utlåningspolitik från bankerna för att vända det hela snabbare.

Bo Collryd 

Jag tror marknaden kommer att återhämta sig med svagt stigande priser under hösten. Detta genom att förmodade räntesänkningar kommer att ge positiva inputs för våra spekulanter.

Tina Engström 

Jag tror att vi kommer att få ett hektiskt halvår. Vi ser redan nu att utbudet ökat drastiskt. I Vasastan är ökningen 60% jämfört med normalnivån.

Så många vill sälja nu och vi hade en bra vår efter att räntesänkningarna kom på tal. Vasastans marknad reagerade kraftigt och efterfrågan med den. Det blev många ordentliga budgivningar. Nu har vi fått justera våra utgångspriser efter det, så procentuellt sätt kanske inte priserna går upp lika mycket som i våras – men slutpriserna är desamma. Det är en stor differentiering mellan attraktiva objekt och de som är lite mindre åtråvärda. Men så ska det ju vara egentligen. Det blir alltid såhär efter prisnedgång när det sedan vänder.

Det känns som att en riktigt rolig tid är på ingång!

Skapad 3 september 2024
Uppdaterad 4 september 2024
Medlem