Amanda Broberg
Nyhet Bransch 22 augusti 2024

Lär känna Amanda Broberg – Mäklarsamfundets nya omvärldsanalytiker och boendeexpert

Amanda Broberg har rekryterats till Mäklarsamfundet i en nyinrättad tjänst som omvärldsanalytiker och boendeexpert. Rekryteringen är en del i att stärka Mäklarsamfundets påverkansarbete och öka genomslaget i samhällsdebatten. Läs vår intervju med Amanda.

Amanda Broberg har en bakgrund som ledarskribent och krönikör, bland annat i Borås Tidning. Hon har också jobbat flera år på tankesmedjan Timbro och kommer nu senast från en roll som kommunikationskonsult på byrån Bellbird. Nu vill hon ta erfarenheten av opinionsbildning till den bostadspolitiska arenan.

Hej Amanda! Hur har de första dagarna varit? 
Roliga och intensiva, men det sista hör väl till när man är ny på jobbet. Extra kul har varit att träffa alla nya kollegor och börja läsa in sig ännu mer i de bostadspolitiska frågor som är viktiga för branschen.

Vad kommer du att bidra med hos Mäklarsamfundet? 
Min förhoppning är att min erfarenhet av opinionsbildning och från samhällsdebatten ska stärka Mäklarsamfundets påverkansarbete och öka vårt genomslag. Och så hoppas jag kunna bidra med lite nya perspektiv, inte minst kring hur generation Z ser på bostadsmarknaden.

Berätta om din bakgrund, vad har du jobbat med tidigare? 
Jag har en bakgrund som ledarskribent och krönikör i bland annat Borås Tidning. Efter det jobbade jag ett antal år på tankesmedjan Timbro och nu senast kommer jag från en roll som kommunikationskonsult.

Vad blir det första du kommer ta tag i? 
Den närmaste tiden blir att fortsätta grotta ner mig ytterligare i branschens frågor och sedan skriva något begåvat utifrån det. Sen ser jag också fram emot att prova på en dag i branschen och göra praktik på en mäklarbyrå.

Beskriv ditt drömboende! 
Jag bor i Midsommarkransen i södra Stockholm och drömmer om en större sekelskifteslägenhet i de trakterna. Helst i ett av de gula husen med röda tak som är karaktäristiska för gamla Midsommarkransen. Och så drömmer jag om mer och bättre förvaring!

Skapad 22 augusti 2024
Uppdaterad 22 augusti 2024
Mäklarsamfundet Bostadspolitik Ny på jobbet